top of page

Inspiratiemissie: Speelgoed



Eu...

Wat wil je later worden? Een van de moeilijkste, soms zelfs meest gevreesde vragen aan tieners en adolescenten. Die onwetendheid over jouw kerntalenten, wat je van nature graag doet, kan voor je toekomstige ik wel eens uitdraaien in een vreselijke job die niet aan jouw verwachtingen voldoet. En toch is die vraag minder complex dan eerst gedacht. Uit onderzoek blijkt namelijk dat wat je als kind fascineerde een voorspelling is van wat je later wilt worden. We duiken in een melancholische tijdreis en gaan op onderzoek naar hoe jouw kerntalenten verborgen zitten in het leukste van de planeet, spelen!


Argh!

Nu moet je dit natuurlijk niet al te letterlijk opn

emen. Als je als kind graag piraat speelde, hoeft dat niet te betekenen dat er voor jou een criminele carrière is weggelegd. En dat je samen met je buurmeisje graag met poppen speelde, betekent niet per se een toekomst in de zorgsector. Het draait niet om welk speelgoed je kiest. De sleutel in jouw kerntalenten ligt in waarom je daarmee speelde, wat je ermee deed.


Popperdepopjes

Speelde je graag schooltje ben je geboeid door informatieoverdracht en ben je een geboren leerkracht. Stopte je ze liever in een warm bedje, inclusief slaapverhaaltje schuilt er een empathisch zorgdragend kerntalent in jou en zal je passen in een verzorgend beroep. Eerder uren spenderen aan de outfit? Dan ben je artistiek


aangelegd, heb je oog voor detail en schoonheid en zal je floreren in een creatieve sector zoals fotograaf of ontwerper. Voerde je heeldere zelfverzonnen Griekse tragedies op, dan zit er in jou een creatief fantasievol kerntalent verborgen, gekruid met empathie en flexibiliteit. Waar grenzeloze fantasie nodig is, zoals schrijver of acteur, zal jouw hartje sneller doen slaan.


Peter in Wonderland

Dus omarm je kindse ik, snoer het niet de mond. Want het is desondanks zijn naïviteit van nature beter op zichzelf afgesteld dan een volwassene. Het hoeft nog geen regels te volgen en volgt instinctief zijn interesses. Stimuleer je kind in wat die leuk vind en graag doet en leer er tegelijk ook van. Een kleine portie Peter Pan syndroom is zeker geen overbodige luxe in tijden van burn-out en depressies. Wees nieuwsgierig zoals Alice, volg dat verdomde witte konijn in zijn hol, kom uit je comfort zone en het resulteert in een meer gekleurde, authentieke versie van jezelf met een kindse toets. En dat is wat je wilt worden!



20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page